25.1.2018

Virkattuja neliskanttisia koreja

Muutama viikko sitten minulla meni hermot kylppärin peilikaapissa oleviin vajaisiin laastaripakkauksiin. Pakkauksia oli paljon, mutta kun yritti löytää sopivaa laastaria, ei sellaista kuitenkaan löytynyt. Virkkasin neliskanttisen korin ja tyhjensin kaikki laastaripaketit sinne. Laitoinpa haavateipitkin samaan paikkaan. Jotta kaikki perheenjäsenet löytävät varmasti etsimänsä, leikkasin punaisesta huovasta ristin ja liimasin sen korin kylkeen. Ihana järjestys!


Laastarikorin virkkasin siskolta saamastani Novitan Samoksesta. Korista tuli juuri niin korkea kuin mihin lanka riitti. Seuraavaksi otin koukulle (niinikään siskolta saamani) tuntemattoman puuvillasekoitelangan ja virkkasin korin. Ja sitten vielä omista varastoista Sandnes Garnin Duettia, siitä kaksi koria. Neliön muotoinen pohja ja sen jälkeen suoraan ylöspäin. Vaikka virkkasin 3½:n koukulla, jäivät korit vähän lötköiksi. Kovetin korit kastamalla ne EriKeeper-vesi seokseen ja pingottamalla sen jälkeen metallirasian päälle kuivumaan.


Korit olivat kivoja, mutta kaipasivat jotain pientä ekstraa. Halusin niihin kyltit helpottamaan löytämään niissä olevat tavarat. Ohuesta vanerista (alunperin puisen viinilaatikon tilanjakaja) sahasin sopivan kokoiset palikat ja porasin reiät kiinnitystä varten. Reilu hionta ja leimasimella tekstit. Englanniksi siksi, että suomeksi sanat olisivat ollee kyltteihin liian pitkät, heh.


Kyltit olisivat olleet ihan hauskat näinkin, mutta epäilin niiden kestävyyttä kylpyhuoneen kosteudessa. Minulla oli valmiiksi sekoitettua sellakka-lakkaa. Se tekee puusta vähän punertavan, mutta kahteen kertaan lakattuna kylteistä tuli ilmeikkäämmät ja varmasti kestävämmät.


Korit ovat vähän eri korkuisia ja eri sävyisiä, mutta kunhan järjestää ne sopivasti, se ei haittaa yhtään.


Tykkään näistä koreista ja pidän koko projektia onnistuneena. Kaikki materiaalit löytyivät kotoa, mikä on aina plussaa.


Mies meinasi hermostua projektin edetessä. Hän ei sanonut mitään, mutta tuskaisena ihmetteli kun sohvapöydällä oli virkkaustyö levällään, liimauspisteessä oli yksi kori kuivumassa, nimikyltit olivat lakkauksen jäljiltä kuivumassa toisaalla. Rakas ymmärtäväinen mieheni tietää, että projektit ovat monivaiheisia ja ennemmin tai myöhemmin kyllä siivoan kaiken pois. Kiitos kärsivällisyydestä!

 
Touhukasta tammikuuta Sinulle!

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat ja käytännölliset korit! :D Tuo ea-kori on erityisen mainio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pipo-otus. EA-kori on myös eniten käytetty;)

   Poista
 2. Ihanat! Tykkään itsekin, kun saa tehtyä jotain käytännöllistä ja kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se tunne on kaiken työn ja tekemisen arvoinen.

   Poista