28.3.2018

Silmukkamerkkejä

Olen ihastellut silmukkamerkkejä pitkään, hipelöinyt niitä lankakaupoissa, kadehtien katsonut muiden luomia merkkejä blogeissa. Silti olen jatkanut lankalenkkien käyttöä silmukkamerkkeinä, silloin kun en ole pärjännyt silmukoiden laskemisella. En ole pystynyt perustelemaan niiden ostamista itselleni, mutta kun älysin tehdä sellaiset lasten Lego-palikoista, en pystynyt perustelemaan itselleni, miksi en tekisi niitä. 


Olisin halunnut pinkkejä ja vaaleanpunaisia Legoja, mutta niitä pojilla ei ollut ollenkaan. Pari valkoista, pari harmaata ja yksi oranssi tavallinen 1*1 palikka saivat kelvata. Porasin palikoihin reiät 1,5mm poralla ja pujotin avainnauhoista ylijäneet kännykkälenkit niihin.


Mikä tahansa jäykempi lanka olisi tietysti käynyt, mutta näiden kannykkälenkkien (mikäköhän niiden oikea nimi on?) alareunassa oleva metallirengas antoi hyvän alustan liimaamiselle. Käytin ihan perus EriKeeperiä (kuvassa vielä märkää), kun eihän näihin mitään rasitusta tule.


Yksi pääsi samantien puikoille ja pakko myöntää, että onhan tämä paljon kivempi kuin lankalenkki. Taitaa olla taas niitä asioita, että ilman pärjää hyvin, mutta kun kerran pääsee käyttämään, ei ilman tulisi enää toimeen.


Joko sinä käytät silmukkamerkkejä?

2 kommenttia:

  1. Kivat merkit! :) Tosi harvoin neulon mitään, missä näitä käytetään, ja muutamaan otteeseen on käynyt niin, että olen kokenut niiden käytön turhaksi, vaikka niitä olisi ohjeessa suositeltu. Mutta ois jonkinlaiset merkit kiva olla, jos jotain isompaa neuloisi. En niitä suinkaan turhakkeina pidä. Ehkäpä vielä hankin sellaiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin monessa työssä pärjää ilman merkkejä, mutta aina joskus tulee tilanne (riippumatta siitä mitä ohjeessa sanotaan) että ne (tai se) helpottaa. Nyt työn alla yksivärinen villatakki jonka aloitussilmukan olen merkinnyt. Sitä voisi olla muuten vaikea saada ihan kohdilleen!

      Poista