19.4.2018

Termoskassi

Tein termoskassin. Yritin kyllä käydä ostamassa sellaisen, mutta koska se on sesonkituote ja niitä myydään vain kesäaikaan, en pystynyt. Isoja styroksisia kylmälaukkuja kyllä olisi ollut tarjolla, mutta ei pienempiä. Siksi tein sen itse.


Meillä on yksi Sagaformin termoskassi. Se on kovassa käytössä: siinä tuodaan pakasteet kaupasta kotiin ja siihen pakataan eväät lasten turnaus- ja kisapäivinä. Viime aikoina turnaukset ja kisat ovat osuneet samalle päivälle eri puolille kaupunkia, joten yksi kassi ei ole enää riittänyt.


Käytin vanhaa kassia mallina ja pengoin kangasvarastojani. Ulkopuoli on paksua canvas tyyppistä kangasta, jonka sain siskoltani hänen siivotessaan kangaskaappejaan. Koska se ei ihan riittänyt, tein kannen ulkopuolen Lauritzonin mallipalasta, joka on pyörinyt kaapissani noin viisi vuotta. Kahvat olen joskus ottanut talteen esikoisen harrastuskassista, vetoketju on kierrätetty vanhasta fleecetakista. Eurokankaasta ostin alumiinipinnoitettua puuvillakangasta sisäpuolelle (myyjän mukaan eristää hyvin) ja puuvillapohjaista vanua eristeeksi (polyester vanua olisi ollut, mutta myyjän mukaan se saattaa lämmön vaikutuksesta painua kasaan).   


Olen tyytyväinen lopputulokseen. Ostamalla uuden olisin tietysti säästänyt paljon aikaa, mutta näin sain hyödynnettyä hyvin paljon olemassa olevia varastoja. Tämä termoskassi on taatusti yksilöllinen. Mielenkiinnolla jään odottamaan, kumpi termoskasseista on se, jonka kummatkin pojat ehdottomasti haluavat aina itselleen.
1 kommentti:

  1. Vois luulla, että on ihan ostokassi ellei tietäis! Hiano. :) Kaikkee sitä voi näköjään tehä, jos osaa.

    VastaaPoista