27.4.2018

Vuodenaika haaste: kevät

Kevät. Aurinkoinen parveke kutsuu kahville, vaikka ihan vielä siellä ei tarkenisikaan. Peitto jalkojen päällä ja kuppi lämmintä kahvia, kyllä sitä pärjää. Mutta mutta, jos kahvi on keitetty pressopannulla ja tuotu siinä ulos, se jäähtyy ensimmäisen kupin aikana. Ja koska olisi inhottavaa keskeyttää parvekekahvit ja mennä hakemaan påtåri sisältä lämpimästä, päätin tehdä pressopannulle lämmittimen.


Tiedän toki, että kahvi ei parane seisottamalla pressopannussa. Ja jos rehellisiä ollaan, minulle kyllä riittää yksi kupillinen (josta vähintään puolet on kuumaa maitoa). Mutta mieheni tykkää juoda pari pientä kupillista mustana, enkä halua hänen juovan kylmää kahvia. Etsin inspiraatiota googlettamalla french press warmer ja cafetiere cosy. Päätin pitäytyä yksinkertaisessa ja mennä niillä materiaaleilla, mitä kotoa löytyy.


Termoskassista jäi yli juuri sopivan kokoinen pala vanua (eristeeksi) ja alumiinipinnoitettua puuvillakangasta (vuoreksi). Melkein kolme vuotta sitten ompelin mökille istuintyynyt, niistä ylijäänyt pieni pala kangasta oli juuri sopiva lämmittimen ulkopuoleksi. Minä nautin, kun huomaan, ettei palan säästäminen ollut sittenkään turhaa. Vielä enemmän tietysti nautin, kun pystyn tekemään jotain hyödyllistä ja tarpeellista kotoa löytyvistä tarvikkeista. Napit ja kuminauha on nekin kierrätetty jostakin. Mistä, en edes muista enää.


Tämä oli ehdottomasti kevään inspiroima projekti ja tällä osallistun Tavaroiden taikamaailma -blogin vuodenaika haasteeseen. Kuvat eivät ole kovin keväisiä ja aika viime metreille tämä osallistuminen jäi, mutta ei onneksi viime sekunneille ;)


Ja kun kahvin keittämisellä aloitettiin, on sillä hyvä lopettaakin. Juomme edelleen ihan tavallista suodatinkahviakin. En halua ostaa enää kertakäyttöisiä suodatinpusseja. Ne on pakattu joko muoviin tai kartonkiin ja niiden valmistuksessa on ymmärtääkseni käytetty muovia (saumojen liimaaminen ei onnistu muuten). 

Ompelin kankaisia kesto suodatinpusseja! Ostin Eurokankaasta 30 senttiä valkaisematonta lakanakangasta. Käytin paperista suodatinpussia kaavana (avasin sauman), leikkasin kankaasta niin monta kuin pystyin (eli 9 kappaletta), huolittelin pussien reunat ja ompelin saumat kahteen kertaan. Näin ne kestävät kuumaa kahvia ja jatkuvaa pesua. Näitä on nyt käytetty viikon verran (kuvassa vielä käyttämättöminä) ja olen erittäin tyytyväinen.


Taas yksi kertakäyttöinen asia vähemmän. Maapallo kiittää!

2 kommenttia:

  1. Oi, taas niin erilainen ja ihana haastetyö! :) Kevään ekat kahvihetket parvekkeella tms. on ihan parasta. <3 Ja kankainen suodatinpussi, mielenkiintoista! En ole tullut ajatelleeksikaan.

    VastaaPoista
  2. Voihan niksi-pirkka! Olet tehnty hienoja oivalluksia arjen avuksi. :)

    VastaaPoista