18.5.2018

Mustavalkoiset mari-huput

Tuttavapiirissämme on eräs aloitteleva golfin pelaaja, joka pitää mustasta ja valkoisesta ja marimekosta ja joka juhlii pyöreitä vuosia lähiaikoina. Lahjaksi hänelle tein mustavalkoiset marimekko-aiheiset mailahuput.


Netti on pullollaan ihania marisukkia, toiset enemmän toiset vähemmän värikkäitä. Käytin niitä inspiraationa, laskeskelin silmukoita, pyörittelin värejä, sommittelin kuvioita. Kun äiti kelaa -blogissa oli erinomaisia kaavakuvia, joista osaa käytin sellaisenaan, osaa muokkasin enemmän.


Aloitin Unikosta, jatkoin Lokilla ja Muijalla.


Suunnitteluvaiheessa iski runsauden pula. Miten pystyn valitsemaan kaikista mahtavista malleista juuri sopivat? Mitkä toimivat hyvin yhdessä? Joku kuvio toimii hyvin mustalla pohjalla, joku toinen valkoisella pohjalla. En osannut päättää ja päädyin tekemään toisen setin. Kaivo, räsymatto ja tasaraita.


Itse en ole mikään suuri marimekko fani, mutta pakko myöntää, että kuviot ovat hienoja klassikoita, jotka toimivat aina vaan uudestaan ja mitä moninaisimmissa yhteyksissä.


Mustavalkoinen toimii hyvin kuvioneuleessa, mutta suuren kontrastin takia langanjuoksujen sitominen näkyy välillä turhan paljon. Mailahuput on kostutettu, mutta uskon (ja toivon) pinnan tasoittuvan vielä entisestään käytössä.


Mikä kuvio on sinun suosikkisi? Joku edellä mainituista vai joku muu?

1 kommentti: