15.11.2011

Angry Birds osa 2

Ihailen ihmisiä, joilla on aina vain yksi käsityö kesken. Jotka eivät yksinkertaisesti aloita uutta, ennenkuin edellinen on tehty valmiiksi. Itse en siihen pysty. Tälläkin hetkellä minulla on... no jaa, mitäpä niitä laskeskelemaan. Tosiasia vain tuntuu olevan, että välillä huvittaa pistellä ja välillä kutoa ja sitten taas seuraavana päivänä ommella tai sittenkin virkata. Tämä "inspiraation hyödyntämisen maksimoiminen" -teoria tuottaa paljon mielihyvää, kun saa tehdä aina sitä mikä sillä hetkellä tuntuu hyvältä, mutta myönnän, myös pitkiä aikoja ilman valmiin työn mukanaan tuomaa palkitsevaa tyytyväisyyden tunnetta.

Inspiraation hyödyntämisen maksimoimisen takia tämäkin blogi on ollut hiljainen pari viikkoa. Mikään projekti ei ole valmistunut. Vihdoin tänään sain "vihreän joulupallon" valmiiksi. Saanko esitellä: virkattu Angry Birds possu.


Possu tuntui ensi alkuun helpolta tehdä, mutta eipä se sitten ollutkaan. Mittasuhteet teettivät vaikeuksia. Kyselin pojilta aina välillä onko tämä sopiva korvan koko tai käykö tällainen suu. Hyvin ammattimaisesti he saattoivat kommentoida: "ota yksi kerros pois". Pallo itsessään meni sujuvasti, mutta kärsän ja korvat jouduin pariinkiin otteeseen virkkaamaan ja purkamaan. Täydellinen se ei ole vieläkään, mutta ei haittaa, kelpaa pojille hyvin. Itselle muistiin, että lankana Novita Nalle aloevera ja koukku 3½.

Silmät tein taas huovasta, liimasin ja ompelin kiinni. Pupillit maalasin mustiksi. Maali ei kestä kovaa kulutusta, joten kunhan pääsen helmiostoksille, possu saa uudet pupillit. Samoin edellisen postauksen punainen lintu. Korvat ja sieraimet tein niinikään huovasta, kulmakarvat ompelin villalangalla. Muuten täytin possun vanulla, mutta kärsään leikkasin superlonin ajatuksella, että pysyisi paremmin muodossaan.


Hyvin on possu päässyt jo poikien - ja muiden lintujen - leikkeihin mukaan. Mutta saako se pysyä "kukkona tunkiolla"...


... vai joutuuko se heti hyökkäyksen kohteeksi, sen aika näyttää.


Keräsin viikonloppuna mökiltä korillisen sammalta seuraavaan projektiini (tai korjaan, yhteen seuraavista projekteistani). Aika tyytyväisenä possu nautiskeli olostaan sammalvuoteellaan.


Mökillä oli kukassa kesällä pistokkaasta istuttamani ruusu malva. Hieman tavanomaisesta poikkeava joulukukka, mutta pikkujouluaikaan sopivana marraskuun kukkijana saa kyllä täydet 10 pistettä!

1 kommentti:

  1. Kyllä nauratti tuo sinun huokailusi keskeneräisistä töistä. Minulla on aina monta erilaista työtä kesken. Yhtenä iltana tässä pistelin yhtä salatyötä ja kudoin pipoa vuorotellen. Tokaluokkalainen poikani kysyi, että miksi en tee yhtä ensin valmiiksi, miksi kaikkia sekaisin? Hyvä kysymys. Teen kaikkea ehdottomasti inspiraatiopohjalta.

    Aivan upea tuo possu. Noita minunkin pitäisi, sinun kuvasi innostivat poikiani tilaamaan minultakin noita palleroita..

    Uskomatonta, vielä marraskuussa kukkia. Ihana tuo kukkasi!

    VastaaPoista