24.11.2011

Pellavaisia tonttuja

Viime päivinä olen näperrellyt. Oikein urakalla. Ja mitä kaikesta siitä näpertelystä syntyi? Kaksi tonttua, Sigmund ja Serafiina.


Ompelin tontut Tildan kaavoilla, tilaustyönä. Pyydetty värimaailma oli hyvin pellavainen ja harmoninen. Ja toteutus tietysti sen mukainen. Hyvin maalaisromanttinen. Hillitty.


Tyttötonttu, Serafiina, oli helpompi tehdä. Materiaalivalinnat ja toteutus vain loksahtivat helposti kohdilleen.


Poikatonttu, Sigmund, taas vaati enemmän työstämistä ja pohdintaa. Hankalinta oli poikamaisuuden tavoittaminen pelkällä pellavalla ja niin, että se sopi tytön pariksi. Kun sain hiukset valmiiksi, loppu sujui jo helpommin.


Samaan tilaukseen kuului myös rusetti sydämineen tilaajan kranssiin. Tämän toteutuksessa ei ole käytetty luovuutta juurikaan, pelkkää ompelemista annetun kuvan perusteella, mutta kaunis se on tämäkin, pakko myöntää. (Kuvassa oleva kranssi on omani ja odottaa, että keksin siihen jotain hauskaa, iloista).


Nämä ovat mielestäni kauniita ja ihailen näin harmonisia asioita muiden blogeissa ja kodeissa. Samalla huomaan kuitenkin, että jos tekisin itselleni, varsinkin jouluksi, haluaisin mukaan myös punaista. Minulle punainen on iloisen joulun väri ja kuuluu ehdottomasti ainakin tonttuihin!

Tasan kuukausi jouluaattoon. Kivaa!

3 kommenttia:

  1. Kauniita ja harmonisia, mutta olen samaa mieltä kanssasi, että jouluna saa/pitää olla myös punaista :). Punainen tuo sitä kaivattua lämpöä ja iloisuutta.

    VastaaPoista
  2. Hienot tontut! Nuohan kyllä käyvät muulloinkin kun jouluna. Myös minulle jouluun kuuluu ehdottomasti punainen eri sävyissään. Tänä vuonna ajattelin kokeilla myös hiukan vaaleanpunaista...

    VastaaPoista
  3. Hienot tontut olet jaksanut pipertää. Todella harmoninen pariskunta!

    VastaaPoista