29.11.2011

Sammalpalloja

Olen tehnyt jotain ensimmäistä kertaa ikinä. Olen ihastellut niitä ennenkin, jopa miettinyt niiden tekemistä, mutta vasta nyt rohkaistuin yrittämään. Nimittäin sammalpalloja.Nämä ovat mielestäni hauskoja. Ennenkaikkea niiden tekeminen oli hauskaa. Ja helppoa, kun siihen lopulta ryhdyin. Ilman Lauran ohjeita ja kannustusta ei hommasta olisi ehkä tullut mitään, joten kiitos vinkeistä!

En ole varma, onko keräämäni sammal paras mahdollinen tähän käyttötarkoitukseen, mutta kivoja karvapalloja näistä tuli. Mökillämme kasvaa paljon erilaisia sammalia, toiset sileämpiä ja toiset karvaisempia. Tätä osui silmään keräysreissulla ja tätä oli helppo muokata, joten tällaista tällä kertaa. Jotain koristeita näihin voisi lisätä, mutta ehkä näin marraskuun puolella tällainen riisutumpi versio on ihan hyvä.


Minulla on ihan kamala mato ja toukkakammo. Ja tietenkin, juuri kun olin saanut kolme palloa tehtyä, pöydällä luikerteli joku toukka. Marraskuussa! Meidän keittiössä! Enpä paljoa miettinyt, mitä kaikkea ihanaa lopuilla sammalilla voisi tehdä. Roskiin menivät, kaikki. Kamalaa tuhlausta, tiedän, mutta minkä sitä inhotuksilleen voi.


Yhdessä ruukussa on hyasintti. Sain aiemmin silloin tällöin isötädiltäni nimipäivänäni hyasintin lahjaksi. Hänen kuolemansa jälkeen olen ostanut sellaisen itse itselleni. Hyasintti tullee aina muistuttamaan minua hänestä.


Inspiroivaa alkavaa joulukuuta kaikille lukijoilleni. Ja kommentoijille kiitos edellisen tonttupostauksen kehuista.

1 kommentti:

  1. Kauniita palloja, hyvin onnistuit. Hyasintti on upea sammaleen ympäröimänä. Ostin juuri tänään hyasintteja ja tarkoituksena on istuttaa ne vanhoihin kakkuvuokiin myös sammaleen kanssa.

    Iloista joulunodotusta!

    VastaaPoista