3.11.2011

Virkattu Angry Birds

Ensin se oli vain punainen pallo. Virkattu, vanulla täytetty pallo, jota oli kiva puristella kädessä.  Muistutti aika paljon joulupalloa. Tai stressipalloa. Mutta kun lisäsin siihen mustaa, valkoista ja keltaista, se ei ollutkaan enää niin jouluinen. Se muuttui itse asiassa hyvinkin vihaiseksi. Ja hyvin lintumaiseksi. Siitä tuli angry birds.


Meillä ei (vielä) pelata Angry Birdsejä. Tai ainakaan ihan oikeasti. Pojat ovat pelanneet puistossa niin, että kahdella kaverilla, joilla on oikeat linnut, ampuvat niillä kuopusta. Kuopuksella ei tähän asti ole ollut omaa lintua, ja kun hänellä on vihreä takki, hän on ollut possu. Kuopus sitten eräänä iltana sanoi surullisella äänellä minulle, että: "Äiti, mä oon possu niin kauan kuin mulla ei ole omaa angry birdsiä. Voisitko tehdä mulle sellaisen?" Ei kai noin kauniiseen kysymykseen ole muuta vastausta kuin, että tottakai, voin ainakin yrittää.


Lintu ei ole täydellinen (nokka on vinossa, se on etupainotteinen, mahan vaalea osuus on liian alhaalla jne), mutta kuopus on tyytyväinen omaan lintuunsa ja niin olen minäkin. Varsinkin sen toteutukseen. Virkkasin linnun laatikosta löytyneillä langoilla ja ilman ohjetta! Totesin, että onpa hyvä, että niitä jämälankoja on riittävän laaja valikoima, samoin kuin kasa erilaisia klipsejä ja huopia ja maaleja ym ym.


Lankoina käytin Novitan Nallea ja Woolia, koukkuna 3½. Silmät ja kulmakarvat tein huovasta, silmämunat reunustin vielä langalla, pupillit maalasin.


Tätä oli hauska tehdä, vaikkakin aika moinen näpertäminen oli silmissä. Mutta nyt on yhden alkuperäisen lisäksi meidän perheessä yksi tee-se-itse angry birds.


Kuin yhdestä suusta pojat tilasivat samaan sarjaan possuja ja munia. Sanoin, että eihän minulla edes ole kultaista lankaa. "Ei se haittaa, keltainen käy kyllä ihan yhtä hyvin." Eli jos en mitään muuta käsityötä keksi näin joulun alla niin näitä saapi virkata!

2 kommenttia:

  1. Hieno! Minulla myös tilaukset noista.. Pojat kovasti toivovat Angry Birdsejä. Hmm... tuo nimihän taipuu jo suomen kielen mukaan;).Oikein hyvin olet onnistunut toteutuksessa.

    VastaaPoista
  2. Eikö kukaan vois pistää niiden virkkausohjeita?!

    VastaaPoista