7.6.2012

Neulottu nallekarhu

Ystäväni sai vähän aikaa sitten pienen pojan. Jo talvella aloin miettiä sopivaa vauvalahjaa. Erika Knightin kirjasta Pehmoisia neuleita pienokaiselle löytyi ihana Nallekarhun ohje. Asia oli selvä: vauva saisi kudotun nallen.

Aloitin nallen tekemisen jo helmikuussa. Langat löytyivät varastosta ja ohje oli selkeä seurata. Nelosen puikoilla kudoin kaksinkertaisena Novitan 7 Veljestä Countryä ja Nalle Aloe Veraa. Jännitys säilyi loppuun asti, riittäisikö tuo Country. Varasuunnitelmana oli purkaa siitä aiemmin tekemäni lapaset, jos se sattuisi loppumaan kesken. Ei tarvinnut purkaa lapasia, Countryä jäi noin 40 cm... Lisäksi käytin Novitan Alpacaa. Valmiiksi asti tein nallen vasta vauvan synnyttyä, lahjan tekeminen etukäteen kun olisi tiennyt huonoa onnea. (Oikeasti osien kokoaminen ja yhteen liittäminen tuntui tosi tylsältä ja lykkäsin sitä niin pitkään kuin mahdollista.)


Nallella on aika pullea vatsa, ehkä se on nauttinut runsaasti hunajaa. Seisomassa se ei oikein pysy, mutta sen tehtävä voisikin olla huolehtia pienestä pojasta hyllyn reunalla istuen ennemmin kuin seistä ihan vieressä vahtimassa.


Silmät ovat mustaksi maalatut puuhelmet, vaikka nalle olisi kyllä ansainnut oikeat lasiset nallesilmät. Kuonon ja suun kirjailin alpacalla. Kaulaan piti tietenkin solmia ruudullinen rusetti.


Hei hei kaveri. Tiedän, että sinun on mentävä, vaikka mielelläni olisin pitänyt sinut meilläkin.


3 kommenttia: