31.5.2012

Kankainen muovikassi

Tänään on juhlittu esikoisen kevätjuhlia. Suvivirttä ei laulettu, joten pystyin seuraamaan koko esityksen ilman kyyneleitä. Esitys oli kiva, mutta jäin kaipaamaan suvivirttä - ihan kuin kesäloma ei olisi vielä alkanutkaan.

Eskarin opettajia lahjottiin kesäkasseilla. Kankaisilla muovikasseilla. Värikkäät opettajat saivat värikkäämmät kassit, "harmaammat" opettajat harmaa valkoiset.


Näitä kasseja on ollut jo pari vuotta useissa eri blogeissa. Idea kassin tekemisestä on muhinut mielessä, mutta koska akuuttia tarvetta sellaiselle ei ole ollut, se on jäänyt toteuttamatta tähän asti. Törmäsin ihaniin Finlaysonin kankaisiin, joita oli pakko saada - jos ei kokonaan itselleen niin ainakin siksi aikaa, kun niistä ompelee jotakin. Värikäs Rio ja harmaavalkoinen POP. Ja tosiaan, eskarin opettajille piti keksiä jotain kivaa muistamista kesäksi. Kolme kärpästä yhdellä iskulla siis, se on jo aika hyvin!


Mutta sitten tuli se tenkapoo. Pitäisikö kassi vuorittaa, jotta siitä tulisi siisti? Ei, en halua, silloin siitä tulee liian paksu ja se ei enää kulje mukana kätevänä varakassina. Miten siitä sitten saa siistin? Kiitos blogimaailman, törmäsin ranskalaiseen saumaan, tein kaikki saumat french seamilla. Loistava keksintö kaikessa yksinkertaisuudessaan. Miksei kukaan ole kertonut tästä minulle aiemmin!


Käytin mallina kaupan muovikassia, mutta vain mallina. Mitat tulivat kankaan mukaan, yhdestä leveydestä tuli sopivasti kolme kassia ja noin metrin pituus riitti sopivasti. Mutta sitten tyssäsi taas. Jos teen saumat kantokahvoihin niin kuin muovikassissa, niistä tulee aika paksut eikä kassi ole enää mukava kantaa. Eli sauma pohjaan. Vaan miten sitten saan suuaukon viimeisteltyä siistiksi? Kaksi ensimmäistä kassia saivat sisäpuolelleen kanttauksen valkoisella nauhalla. Hidasta ommella, mutta siisti lopputulos.


Kunnes kanttinauha loppui ja taas piti miettiä. Päätin kokeilla vain kääntää reunat. Ihan siisti niinkin.


Edelleenkään en tiedä, miten suuaukon kulmat saisi oikeasti siisteiksi. Kulmat on pakko leikata auki, jotta kankaan saa käännettyä, mutta miten ne pitäisi ommella, jotta ne eivät rispaannu ja hapsota, kun kassissa ei ole vuoria? Neljä kassia eskarin opettajille paketoin sellofaaniin ja sidoin rusetin pellavanarusta. Koristeeksi vielä tervalepän käpyjä ja lahjat olivat valmiit.


Oletin kassien olevan hyvinkin yksinkertaisia ja nopeita tehdä, vaan eipä olleetkaan. Tottakai seuraavat menevät jo helpommin. Kesällä kassin voisi antaa vaikka ruoilla ja herkuilla täytettynä tuliaisina vierasperheen emännälle.

1 kommentti: