7.5.2012

Vihaisia lintuja

Alkukeväästä näin Stockmannilla aivan ihanan väristä lankaa. Kun en tiennyt, mitä siitä tekisin, päätin jättään sen kauppaan. Harvinaista viisautta, sanoisin. Vaan enpä ehtinyt pitkälle hyllyltä kun keksin, että voima lintu (??? se keltainen kolmiolintu???) on Angry Birds Space -sarjassa juuri ihailemani langan värinen. Lanka mukaan ja kassalle, ajatuksen, että lapset ilahtuvat uudesta virkatusta linnusta (ja minulle jää ihanaa lilaa lankaa odottamaan inspiraatiota).


Ja siitä se ajatus sitten lähti. Virkattu Angry Birds Space. Tämä oli minulle hankala työ. En ollut nähnyt hahmoa kolmiulotteisena, joten moni asia piti arvailla. Linnun perusmuoto oli helppo tehdä, mutta kaikki lisäosat. Netin kuvissa lintu on piirretty eri tavoin, esimerkiksi nuo linnun lasit, tai sen visiiri, välillä ne olivat pään myötäiset ja välillä kolmiulotteiset. Enkä löytänyt blogimaailmasta tämän linnun virkattuja toteutuksia, joten tämä on ihan omasta päästä. Mutta valmista tuli.


Tai niin luulin. Kuvatessani pojat muistuttivat, että linnulta puuttuu sankarin viitta! Äkkiä sitä tekemään. Olisin halunnut virkata sen, mutta päädyin merinovillakankaaseen. Nappi, vai onkohan se jokin ansiomerkki, syntyi tavallisesta paidan napista, jonka väritin hopeatussilla (kultaista ei ollu) ja ompelin kiinni kultalangalla.


En ole kovin tyytyväinen viittaan, mutta poikien mielestä se on juuri hyvä. On lintu ainakin tunnistettavissa. Seuraavan tekisin osin eri tavalla, mutta en viitsi tehdä toista samaa lintua, tekemättömiä kun on vielä niin monta.


Meillä on hämmästelty viime päivinä toistakin lintua, joka liian lähelle mentäessä on hyvin vihainen, angry bird. Sinisorsa on tehnyt pesän parvekkeellemme, tyhjillään olevaan kukkapurkkiin! Ei varmaankaan ainutkertaista, mutta asumme kaupunkialueella kerrostalon kuudennessa kerroksessa! Siellä se nyt hautoo muniaan, Iines. Vähän hirvittää, oppivatko poikaset lentämään ennenkuin putoavat parvekkeelta, mutta täytynee luottaa linnun vaistoon pesäpaikan valinnassa. Jännityksellä odotamme munien kuoriutumista, pojat ainakin innokkaasti vievät Iinekselle leipää ja juotavaa.


Aurinkoista viikkoa sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti