14.5.2012

Peltipurkin uusi elämä

Maaliskuussa kylvämäni ahkeraliisat alkavat kukkia. Ovat niin helppoja kasvatettavia ja kiitollisia kukkijoita, että kuuluvat suosikkeihini. Jo useampana vuonna olen niitä kasvattanut, ensimmäisenä aukeavat nuput ihastuttavat aina vaan.


Jotain valmista käsityörintamallakin, pitkästä aikaa. Pientä, mutta valmista. Näin jossain lehdessä vanhalla villasukan varrella päällystetyn peltipurkin, johon oli istutettu yrtti. Idea oli mielestäni kiva, joten kokeiltavahan se oli. Tyhjä hernekeittopurkki sai uutta, pehmeää väriä pintaansa ja ahkeraliisan sisälleen. Uusi elämä kukkapurkkina on alkanut!


Kutomani putkilo, tai varsi, olisi pitänyt tehdä paksummasta langasta. 2o2n-joustinneule olisi tehnyt pinnasta varmasti kauniimman kuin valitsemani sileä pinta muutamalla poikittaisella korostusraidalla. Idea on kuitenkin kiva ja aion varmasti kokeilla uudestaankin. Tämän prototyypin kukkineen annan kummitytöllemme nimipäivälahjaksi. Jos liisa ei jaksa ahkerasti kukkia, niin purkin voi täyttää vaikka kynillä.


Aurinkoista toukokuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti