25.6.2012

Poikien huone mökillä

Aurinkoisia kesäpäiviä ja vaikka mitä kivoja puuhailuja mökillä ja puutarhassa. Mökillämme ei ole nettiyhteyttä joten iso osa jää blogin ulkopuolelle. Harmi. Tänään, kaupunkipäivänä, on mahdollisuus vihdoin päivitykseen.

Poikien huone on valmis. Tai ei kai se koskaan ole valmis, mutta sen verran, että voin sen esitellä. Oven vastapäisessä nurkassa on vaatekaappi. Kaappi on isotätini vanha, matkan varrella muutamaan kertaan maalattu, vetimet vaihdettu. Joku päivä vielä hion ja kunnostan sen arvoisekseen. Sammakkolamppu odottaa vaihtoa toiseen.


Huone on pitkulainen ja sisäänkäynti tavallaan huoneen keskeltä. Kaapilta katsottuna huone aukeaa koko pituudessaan. Ikkunat ovat pohjoiseen ja vieläpä nousevaan rinteeseen päin. Verhot ompelin Vallilan Laivasto kankaasta. Kangas on poikien itsensä valitsema, itse olisin ehkä mennyt tutulla ruutu- tai raitakuosilla. Huone on niin vaalea, että tumma matto ja tummat laskosverhot tuovat siihen edes vähän väriä. Keskellä seinää lattialla on iso tyyny, melkein kuin säkkituoli, varsinaista nojatuolia huoneeseen ei mahdu. Perimmäisellä seinällä on vanha kirjahylly ja laiva-aiheinen taulu. Lattialla oleva automatto odottaa päivitystä uuteen.


Niitä oikeita pikkuautoja säilytetään vanhassa puisessa laatikossa. Ei autoilla enää juuri leikitä, mutta ei niistä voi luopuakaan. Laatikon olen maalannut valkoiseksi ja kiinnittänyt yhdelle sivulle Tildan autokuvan.


Vanha kirjahylly toimii leluhyllynä. Sen vieressä on valkoinen lokerikkokirjahylly. Viereiselle seinälle rakennettiin pojille kirjoituspöytä. Pöytä tehtiin kiinnittämällä liimapuulevy siskolta saatuihin pöydänjalkoihin (kiitos isosisko!) ja maalaamalla valkoiseksi. Kerrankin sattui sopivasti, pöytä on juuri samalla tasolla kuin lokerikkohyllyn yksi taso! Tuolit saatiin lasten leikkimummilta (kiitos S!), kolme kerrosta maalia, pehmustetyynyt ja tuolit ovat kuin uudet! Sähkökaapin oveen on kerätty magneettikirjaimia Danone pakkauksista. Legon Pirates of the Carribean merirosvojulisteelle löytyi paikka oven päältä, huone kun on enimmillään noin 4 metirä korkea.


Peltiset pikkuampärit ja peltipurkit toimivat kynäpurkkeina. Yhden purkeista olen päällystänyt Tildan retroautokankaalla, toinen odottaa vielä jotain kivaa pintaansa. Pihalta löydetty variksen sulka on poikien aarre, "sulkakynä".


Kun pöydän luota katsoo huoneeseen päin näkee kerrossängyt. Ja valtavat määrät unikavereita. Kuopuksella on torkkupeittona koirakuvioinen fleece. Esikoiselle haluaisin tehdä jonkin kauniin virkatun peiton. Vanha pinnatuoli löysi paikkansa sänkyjen vierestä, siinä on hyvä lukea lapsille iltasatuja.


Sänkyjen alla on erinomaista säilytystilaa. Rottinkiseen koriin pitäisi laittaa kaikki likaiset vaatteet. Valkoiset laatikot ovat täynnä muovisotilaita ja legoja. Laatikot tein Alkon puisista viinilaatikoista maalaamalla ne valkoisiksi. Pohjaan pyörivät pyörät ja vanhasta harmaantuneesta köydestä vetimet.


Nautinnollisia lomapäiviä ja iloa touhuihinne!

1 kommentti:

  1. Kivan näköinen huone, viihtyisä! Hyviä lomapäiviä mökillä:)

    VastaaPoista