2.12.2012

Pienet villasukat ja isot villasukat

Joulukuun toinen päivä. Ensimmäinen adventti. Tätä hetkeä olen odottanut taas niin kauan, että kun se vihdoin tuli, ei mikään ole valmista. Tämän postauksen pitäisi olla hyvin jouluinen, mutta on sitä oikeastaan vain nimellisesti. Ei punaista, ei tonttuja, ei mitään pipareita eikä kynttilöitä. Kotona niitä on kyllä koko ajan enemmän, mutta ei näköjään täällä blogissani.

Junasukat ovat olleet want to do -listallani pitkään. Kun tuttavaperheeseen syntyi pieni tyttö, tiesin hetkeni koittaneen. Valkoisesta Novitan Alpacasta 3mm puikoilla syntyi vauvalahja tämän ohjeen mukaan. Ihana ohje! Itselle muistiin, langankulutus 33 grammaa.


Pienen pienistä sukista jatkoin "vähän" isompiin villasukkiin. Serkkuni J on auttanut meitä pariinkin otteeseen tämän vuoden aikana. Hänelle kudoin joululahjaksi (lue: myöhästynyt kiitoslahja) villasukat noin kokoa 44. Hän on poikamies, joten sukankutojia ei ole "omasta takaa", uskon sukille olevan ihan oikeasti tarvettakin. Lankavuoreni pohjalla on kummitellut pienet kerät Novitan 7 veikkaa mustaa, jättiraitaa ja jotain raidallista vihertävän sävyistä lankaa. Halusin käyttää ne pois. Lisäsin vihreää, valkoista, tummaa ja vaaleaa harmaata ja sain kuin sainkin isot raidalliset villasukat (ja tavoitteena olleet jämät pois!). Itselle muistiin: 3½ mm puikot, 60 silmukkaa, kulutus 149 grammaa.


Sukkia kutoessani jupisin mielessäni, että miksi ihmeessä olen ikinä ostanut itseraidoittuvia lankoja, päätellessäni aloin arvostaa niiden helppoutta...


Tunnelmallista ja touhukasta joulukuuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti