19.12.2012

Opettajien lahjat

Olemme melkein joka iltapäivä puistossa: esikoinen iltapäiväkerhossa, minä ulkoiluttamassa kuopusta. Toiminta ei puiston ohjaajien puolesta ole kovin aktiivista, mutta silti halusin muistaa heitä joululoman alkaessa. Ostin jokaiselle tavanomaisen joulunpunaisen pöytäkynttilän (melkeinpä tylsää), mutta kun paketoin kynttilän sellofaaniin ja lisäsin pakettiin Greengaten tähtikankaasta ompelemani possut, tuli lahjoista kivat.


Kuopuksen eskarissa vietettiin eilen joulujuhlia. Iloinen tapahtuma tonttulauluineen ja -leikkeineen toi joulumielen jokaiselle. Opettajia ja ohjaajia halusin muistaa jollakin itsetehdyllä. Jostakin blogista (valitettavasti en muista mistä) nappasin idean kämmekkäistä, hoitajilla kun on kylmälläkin kelillä tarve sitoa kenännauhoja tai niistää nenää tai tehdä muuta sorminäppäryyttä vaativaa puuhaa. Kiitos ideasta!


Lapset päättivät värit kämmekkäisiin. He tutkivat lankavarastoani ja kolme opettaja/väri yhdistelmää olivat itsestäänselviä, neljättä piti vähän miettiä ja neuvotella. Lopputuloksena on mielestäni neljä paria saajansa näköisiä kämmekkäitä. Malli on omasta päästä omaa kättä mittana käyttäen. Itselle muistiin: oranssit Novita Nalle Aloe Vera 3 mm puikoilla 42 g, valkoiset 7veikkaa 3,5 mm puikoilla 52 g, vihreät Dansk Pelsuld 3,5 mm puikoilla 36 g ja raidalliset Novitan Nalle ja Nalle marjaretki 3 mm puikoilla 47 g. Toivottavasti ovat saajilleen sopivat ja mieluisat.


Esikoisen opettajaa muistetaan Finnmarin lasipurkilla, joka on täynnä tuikkuja. Tämänkin hyvin tavanomaisen lahjan henkilökohtaistin ompelemalla mukaan Tildan puuvillakankaasta kaksi pilkullista possua.

 
Virallisten lahjojen valmistamisen ja paketoinnin välissä on leivottu piparkakkutalo. Ensimmäinen, minkä minä olen tehnyt. Ensimmäinen, minkä lapseni ovat tehneet. Harjoituskappale, mutta kyllä sen sentään taloksi tunnistaa. Talon arkkitehtuuri on omasta päästä, kasaaminen oli minun vastuulla, koristelu poikien käsialaa. Huomaattehan variksen talon katolla?

1 kommentti:

  1. Ihania lahjoja - juuri noilla pienillä itsetehdyillä lisäyksillä saa mukavan persoonallisen ilmeen.

    VastaaPoista