13.4.2014

Rahin uusi ilme

Palmusunnuntain kunniaksi sain mökillä olevan vanhan rahin verhoilun valmiiksi. Aloitin tämän jo pari viikkoa sitten, mutta niin vain siinä taas kesti. Ensin meni hermo kankaaseen, jonka kaupassa luulin olevan tasaruutuinen. Työstäminen osoitti, että ruudut ovat vain näennäisesti tasakokoisia. Todellisuudessa ne ovat kaikki eri kokoisia. Raivostuttavaa.


Sitten meni hermo vanhaan nitojaani, joka ampuu niitit vain noin puoleen väliin ja sitten ne pitää naputella vasaralla loppuun asti. Kävin hankkimassa uuden, ja onneksi tein niin, koska kun yritin asetella uutta päällistä vanhan tilalle, ei se ollutkaan niin helppoa. Erikoinen sisäänotto rahin alareunassa aiheutti päänvaivaa.


Olin mielestäni nerokas kun keksin liimata taitteeseen vanhaa harmaantunutta köyttä koristeeksi. Köyttä, joka oli tietysti vuorostaan mökillä ja piti odottaa, että pääsisimme taas sinne. Köyden päät yhdistin hamppunarulla, sain liitoksen melkein huomaamattomaksi.


Jaloille en tehnyt mitään. Kirsikan väriset pallerot eivät ehkä ole suosikkejani, mutta menettelee.


Olen tyytyväinen lopputulokseen. Se ei ole täydellinen, mutta esikoisen sanoja lainatakseni "ainakin paljon parempi kuin edellinen". Sillä on hyvä paikka sohvapöydän alla, vilttikorin vieressä. Pellavainen vahtikoiramme Tessukin hyväksyi rahin uuden ilmeen.Itselle vielä muistiin kuva rahista ennen muodonmuutosta.


Muuten palmusunnuntai kului mökillä haravoiden. Pojatkin osallistuivat talkoisiin omalla rennolla tavallaan.


Iloista palmusunnuntain jatkoa!

3 kommenttia:

 1. Kiva kangas, ruutujen kokoero ei ainakaan näy, nätti tuli!

  VastaaPoista
 2. Upea lopputulos - todellakin parempi kuin entinen!
  Teillä ei sitten satanut koko sunnuntaita niinkuin meillä, pääsitte haravoimaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina ja Niinu. Rahi on käytössä ja hyväksi havaittu. Jalkojen allahan se yleensä on, olen opetellut sulkemaan silmäni ruutujen epätäsmällisyydelle.

   Poista