19.10.2014

Virkattu kissa

Miaauuu! En ole kissa ihminen. En sitten ollenkaan. Tottakai kissanpennut ovat ihania ja söpöjä ja kaikkea mahdollista, mutta silti. Pidän koirista paljon enemmän. Myönnän toki, etten ole koskaan tuntenut yhtään kissaa, joten mielipiteeni on oikeastaan pelkkä ennakkoluulo. Silti - tai juuri sen takia - halusin virkata kissan. Ainakin kokeilla.


Inspiraation kissaan sain täältä. Lankoina käytin HjerteGarnin BlendBamboota ja SandnesGarnin MandarinPetit:iä. Langan menekistä ei ole hajuakaan, koska täytin kissaa aina yksi ruumiinosa kerrallaan. Koukkuna 3mm. Viiksikarvat kierrätin jonkun paidan tuotelapusta. Silmät ovat oikeasti valkoiset puuhelmet, mutta mustalla spriitussilla sain niistä sopivan mustat.


Kissassa on jotain kivaa, mutta täysin tyytyväinen en ole työhön. Mittasuhteet eivät ole parhaat mahdolliset eivätkä pojat ole omineet tätä niinkuin monille muille töilleni on käynyt. Ehkä pidän kissan lähelläni ja tutustun siihen kaikessa rauhassa.


Koko ajan kissaa virkatessani pyöri mielessäni Tammen Kultaiset kirjat -sarjan Maalarikissat -kirjan lause: "Hei hurraa Kasi hei hurraa Masi nyt maalarikissoille hurrataan!" Olkoon tämä kissa siis Kasi. Aika näyttää, saako se kaveriksi Masin. Nyt kuitenkin vuorossa pipoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti