30.10.2014

Virkattuja joulukuusia

Olen joko todella pahasti myöhässä tai sitten olen hyvissä ajoin. Toissa jouluna näin jossakin ihania virkattuja joulukuusia. Silloin aika ei antanut myöten tehdä niitä. Viimekin jouluna kuuset kummittelivat want to do -listallani, mutta aina joku akuutimpi työ kiilasi edelle. Vihdoin olen virkannut omat joulukuuseni. Ensimmäisestä tuli valkoinen, sen latvaan lensi pieni lintu, kuin varpunen jouluaamuna.


Lankalaatikossani oli useampi pieni nöttönen valkoista, joten jatkoin valkoisilla kuusilla. Seuraavasta tuli hyvin pieni kuusi, vain 5 senttiä korkea, mutta niinhän kaikki puut ovat alkuunsa pikkuisia.


Halusin pukea lumipeitteiset kuuset juhla-asuun, toiset saivat ylleen jotain hienompaa, toiset jäivät aika vaatimattomiksi.


Aloitin latvasta ja jatkoin niin pitkään kuin lankaa riitti. Lisäsin aina kaksi silmukkaa joka toisella kierroksella. Täytin kuuset päättelystä yli jääneillä villalangan pätkillä (erinomainen kierrätystapa, jota en ole ennen kokeillut). Pohjalle ennen pahvikiekkoa sujautin vielä kiven, jotta kuuset pysyvät paremmin pystyssä. Kaikki kuuset eivät ole lumipeitteisiä. Olisipa vihreiden lankojen jämävarastoni ollut suurempi....


Minusta näistä tuli kiva pieni metsä, jossa toivottavasti kasvaa jatkossa paljon lisää kuusia! Pieni hopeinen porokin sopisi joukkoon, mutta en tähän hätään ehtinyt lähteä kaivamaan joulukoristeita vintistä.


Huomenna kummitellaan ja keppostellaan, joten toivotan jo tässä vaiheessa 
Happy Halloween!!! 


4 kommenttia:

 1. Kauniita.
  Hyvissä ajoin valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TeSa! Minustakin tuo hyvissä ajoin on paljon parempi kuin pari vuotta myöhässä;)

   Poista
 2. Kauniita kuusia! Tuollainen kuusimetsä onkin hyvä idea:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Tässäkin projektissa nälkä kasvoi syödessä, haluaisin isomman metsän, mutta sitä ennen aion virkata lumihiutaleita!

   Poista