16.11.2014

Piparkakkumuottien säilytyspussi

Voi tätä ihanaa joulun odotusta piparin tuoksuineen. Joka joulu olen ostanut muutaman muotin lisää, tai sitten tonttu on tuonut niitä lapsille. Niitä alkaa olla jo mukava kokoelma. Ainoa vaikeus on ollut keksiä muoteille säilytyspaikkaa. Kenkälaatikko keittiön yläkaapissa on kesällä ihan ok, mutta näin joulun alla ei. Tuumasta toimeen ompelin säilytyspussin piparkakkumuoteille.


Valkoista pellavakangasta löytyi kangaskaapista (jäänyt yli keittiön verhoista). Se olisi ollut ihan kiva sellaisenkaankin, mutta jotta pussi varmasti erottuu jumppa- ja alusvaatepussukoista, applikoin pussin kylkeen teeman mukaisesti ruskeasta pellavakankaasta piparkakku-ukon. Mustat silmät, rusetti kaulaan ja muliinilangalla parilla pistolla napit.


Nyörin jouduin käydä ostamassa, mitään ruskeaa minulta ei löytynyt. Nyörin päihin pujotin lasten lelukorin vuorin koristenyöreistä sopivan väriset helmet. Pieni säväyttävä yksityiskohta, vai mitä?


Ehkä tämä on joulusiivouksen alku, ehkä tämä on kauneutta arjen keskelle. Oli miten vaan, nyt on mukava ottaa piparkakkumuotit esille ja leipoa.


Loppukevennyksenä esitän teille poikien "taidonnäytteen" pipareiden koristelusta. Annoin pojille vapaat kädet, mutta pakko myöntää, että odotin (lue: toivoin) vähän erilaista lopputulosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti