19.8.2015

Sinisen jälkeen harmaata ja punaista

Kiitos kaikille edellisen postauksen tyynyjä kehuneille. Ne olivat kesän sinisen kauteni viimeinen työ. Niitä ennen valmistui siniset mailahuput, jotka kudoin tilauksesta, New England Patriots -hengessä.


Ja näille sinisille kaveriksi harmaat mailahuput. Näistä se taisi alkaa, harmaa kauteni.


Harmaan kauteni aikana olen maalannut mökillä olevan isotätini vanhan vaatekaapin - harmaaksi. Se oli aiemmin maalattu valkoiseksi, mutta ilmeisen epäsopivalla maalilla, koska se hilseili pois. Ehkä siksi kaappi oli "piilossa" lasten huoneessa. Useamman tunnin hiomisen jälkeen mietin, että kaappi olisi ihan kaunis sellaisenaankin, osin paljaalla puupinnalla, osin vanhalla pohjamaalilla ja kitillä.


Päädyin kuitenkin maalaamaan kaapin kokonaisuudessaan. Pohjamaaliksi Otex ja sitten kolme kerrosta Laura Ashleyn Pale French Grey -maalia. Tykkään lopputuloksesta. Nyt kaappi pääsi meidän makuuhuoneeseen arvoiselleen paikalle.


Vetimet löysin Juvilta. Antiikkimessinkisiin vetimiin ja mattapintaiseen harmaaseen sopii hyvin siskoni minulle tekemä pellavasydän. Siinäkin ripaus punaista.


Punaiset hillot on keitetty, mutta odottavat vielä kauniita etikettejä. Joka vuosi olen niitä kovasti aikonut tehdä, toivottavasti tänä vuonna saan toteutettua nuo aikeet.


Nämä suorastaan jouluiset langat ostin pari viikkoa sitten, mutta saavat odottaa vielä hetken vuoroaan.


Kesä jatkuu, vaikka lomat ovatkin vaihtuneet arjeksi. Nautitaan siitä, päivät eivät ole vielä rutinoituneet, lasten koulukirjatkin hohtavat uutuuttaan suorine kulmineen. Nyt villaa puikoille!

1 kommentti:

  1. Hurjan kaunis kaappi!
    Punaisen, valkoisen ja harmaan yhdistelmässä on kyllä varsin jouluiset mahdollisuudet! :)

    VastaaPoista