18.8.2018

Vaaleansininen kesäneule

Sain vaaleansinisen kesäneuleeni vihdoin valmiiksi! Viime postauksessa mainitsemani ahkera kutominen palkittiin ja nyt paita odottaa vain käyttöä! Näin vanhan keskeneräisen työn selättämisestä tulee ihan voittajaolo. Hyvä minä!


Lanka on ajaton BC Garnin Allino (50% puuvillaa, 50% pellavaa) ja malli klassisen yksinkertainen raglanpusero. Pidän valmiin neuleen aavistuksen rouheasta pinnasta, mutta en nauttinut langan tuntumasta kudottaessa. Liekö syynä kuuma kesä vai tuska lankojen marinoimisesta, mutta kutominen ei ollut samalla tavalla jouhevaa kuin mitä villalangan kutominen on. Mielenkiinnolla odotan, miten pinta elää ja miten paita pitää kuosinsa käytössä.


Tosiasia on, että paidan valmistumiseen meni 3 ½ vuotta lankojen ostamisesta. Neljä kesää neule on odottanut, että se valmistuisi. Olin aloittanut työn ja kutonut puolitoista kerää kunnes joku toinen projekti meni ohi. Siinä ei ole mitään järkeä! Joko mittani ovat muuttuneet tuossa ajassa tai olen alunperinkin laskenut tarvittavan silmukkamäärän väärin, mutta jouduin purkamaan työn ja aloittamaan alusta.


Jos olisin tehnyt työn valmiiksi heti langat ostettuani, olisin voinut kutoa rennosti ilman pelkoa lankojen loppumisesta kesken. Jos ne olisivat loppuneet, olisin vain käynyt ostamassa lisää. Lopputulos on kuitenkin se, että lankaa jäi 1,5 kerää yli. Jälleen, jos olisin kutonut työn valmiiksi aikanaan, olisin luultavasti voinut palauttaa yli jääneen kokonaisen kerän. Nyt puuvillalankojen varastoni kasvoi noin 75 grammalla.

Yhtä tilaustyötä varten minun piti käydä Lankamaailmassa. Siellä oli Blend Bamboot ja Bommix Bamboot tarjouksessa. Myönnän, että pysähdyin katsomaan värejä ja mietin, että tätä ja tätä tarvitsisin. Pidin lankoja käsissäkin, kunnes muistutin itseäni ostolakosta. Häpeillen laskin langat takaisin pöydälle ja kävelin kassalle vain tilaustyöhön tarvittavat langat mukanani. 


Kotona keräsin kaikki puuvillalankani kasaan ja olin tyytyväinen siitä, että selkärankani löytyi. Minulla on noin kaksi kiloa puuvillalankaa. Ihan oikeasti, minä en tarvitse yhtään lisää. Tarvitsen vain aikaa tehdä näistä jotakin!

7 kommenttia:

 1. Kaunis pusero! :) Liekö sinun ostolakkosi innoittamana vai miten, mutta tein kotona lankainventaarion itsekin - kun nyt koko viikon olen loman kunniaksi siivoillut taas vähän kaikkea. Hyvä se on välillä käydä läpi, mitä lankoja kotoa löytyykään. Totesin helpotuksekseni, että lisää ei tarvitse ostaa mitään, mutta tilanne on hallinnassa. Sitten vaan jatkamaan neuleharjoituksia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin kauan kuin tilanne on hallinnassa, ei määrällä ole väliä. Olemme jokainen yksilöitä ja se mikä aiheuttaa toislle kauhun hetkiä ahdistuksineen, on toiselle leppoisaa arkea. Minulle tärkeintä on, että muistan mitä on - ja missäkin!

   Poista
 2. Kaunis neule!
  Lankoja on kertynyt ihan liikaa. Juuri tänään mies niistä vähän leukaili. En ole edes uskaltanut punnita tai laskea, mutta extra-virtaa pitäisi löytyä, että ne saisi kaikki käytettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salakavalia otuksia nuo langat, tuntuu kuin ne lisääntyisivät ihan itsestään ;) Onneksi ne säilyvät ilman parasta ennen päiväyksiä ja tulee taas päiviä, kun on enemmän virtaa ja aikaa kuluttaa niitä.

   Poista
  2. Aivan totta. Taas lähti tänään ruokakauppareissulla yksi kerä 7 veikkaa sukkalangaksi, kun sattui sävy miellyttämään silmää :)

   Poista
 3. Kaunis perusneule, näitä aina tarvitaan. Mie tykkään Allinon tunnusta, paras kesähuivini on siitä neulottu ja käytössä jo varmaan kahdeksatta kesää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näille on käyttöä, olen samaa mieltä. Ja vaikka en pitänyt Allinon tuntumasta puikoilla, valmis neulepinta on ihana.

   Poista