29.6.2015

Sininen penkki

Aiemmin keväällä löysin naapurin jätelavalta kaksi valkoista terassituolia. Tuolit on nyt paikattu, hiottu ja maalattu. Ne löysivät paikkansa saunan terassilta.


Tuolit ovat täydelliset kaverit kolme vuotta sitten kuopuksen kerhon parkkipaikalla olleelta jätelavalta löydetylle siniselle penkille.


Tuolit ja penkki ovat niin samanoloiset, että uskon niiden olevan saman valmistajan tuotantoa. Kolme vuotta siihen meni, ennenkuin hassu sininen penkki löysi paikkansa ja pääsi työn alle. Mutta nyt on valmista. Pehmusteetkin! Kangas on jäänyt yli lasten huoneen verhoista noin kahdeksan vuoden takaa. Ja pehmusteet itsessään ovat lasten ensimmäisiä tyynyjä vähän pienennettynä, heh.


Maalia ja hiekkapaperia jouduin ostamaan, muuten kaikki on löydettyä, kierrätettyä tai omaa varastoa. Siihen nähden mielestäni aika hyvä lopputulos.


Mutta miksi ihmeessä puhun koko ajan sinisestä penkistä kun se ilmiselvästi on valkoinen? Siksi, että se oli alunperin sininen. Ja kolme vuotta katselin sinistä penkkiä ja mietin, mihin sininen penkki sopisi ja minkä värisen siitä tekisin. Itselle muistiin vielä kuva vaiheesta, jossa olen hionut kaiken mikä irti lähti ja vaihtanut rikkinäiset osat uusiin. Aikamoinen muodonmuutos, vai mitä?


Tänään oli ensimmäinen oikea kesäpäivä. Nautitaan tiedossa olevasta auringonpaisteesta ja lämmöstä. Minä ainakin luovun villasukista toistaiseksi!
5 kommenttia:

 1. Hienot kalusteet kierrättämällä! Toivotaan ihania istuskeluilmoja! :)

  VastaaPoista
 2. Kas, aivan täydellinen sarja. Korjattuna ja maalattuna ei ikinä uskoisi roskalavalta löydetyiksi :)

  VastaaPoista
 3. Roskalavalta voi tehdä löytöjä! Ystäväni oli huomannut taloyhtiön roskiksessa vanhan kukkapöydän, mutta ei kehdannut ottaa sitä. Kun olin hänen luona käymässä, menimme tarkistamaan yhdessä asian. Ja aivan ihana ,pieni, kaarevilla jaloilla oleva, kulunut kukkapöytä on nyt hänellä käytössä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen aina epäilin, kun ihmiset esittelivät tavaroitaan lavoilta löydetyiksi, että niin varmaan. Mutta kun kulkee silmät avoinna ja häpeilemättä antaa uuden elämän hylätyille tavaroille, voi löytää mitä uskomattomampia asioita!

   Poista